Основна школа „Павле Поповић“ – подручно одељење Мељак је почетком ове недеље повезана на оптичку мрежу мобилног оператора „А1 Србија“ и тако постала прва школска установа у Србији чијим ученицима, наставницима и запосленима је омогућен приступ широкопојасној бежичној Интернет мрежи овог телекомуникационог гиганта. Наставници и ученици сада имају приступ брзом Интернету, што ће у великој мери олакшати коришћење разноврсног дигиталног наставног материјала, комуникацију са осталим школама у земљи и иностранству као и прилику за стручно усавршавање наставног кадра. У школи је од сада доступан и WIFI приступ Интернету захваљујући чему ће ученицима одмори измађу часова бити знатно занимљивији.

Поводом овог догађаја школу у Мељаку посетили су помоћник министра информисања и телекомуникација Горан Ђурђевић, представник истог министарства Милан Добријевић, директор регулаторних и велепродајних послова А1 Србија Марко Јовић, директор за технику Ненад Зељковић као и представник извођача радова Middle mile – МонтопПро.

Председник Градске општине Барајево Слободан Бата Адамовић је овом приликом истакао да ће наша локална самуправа и у наредном периоду учинити све да се свим ученицима и њиховим наставницима на целој територији наше општине омогући што бољи приступ најсавременијим наставним методама.

About Author

admin